Biden kazandı zor günler kapıda

Yazılar içinde tarafından yazıldı

ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59’uncu başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden  kazandı. Amerikan CNN kanalı ve AP ajansı verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut başkan Donald Trump’ı Pensilvanya eyaletinde yenerek ipi göğüsledi. Mahkemeye gitmesi beklenen sonuçlarla ilgili şimdiden 273 delegeye ulaşan Biden  artık

 

ABD’nin 46. Başkanı…

 

Çok enteresan

Türkiye’den Biden’ı ilk kutlayan kişi de ana muhalefet CHP’nin  lideri Kemal Kılıçdaroğlu.

Seçimle yenemediği Recep Tayyip Erdoğan’ı Biden’ın desteği ve gücü ve kurulacak kumpaslarla yeneceğine inandırılmışsa yazık.

 

Biden ABD’nin çok eskilerinde kolları olan bir eleman.

 

12 Eylül döneminde Türkiye’ye gelen ve iktidar ve muhalefet liderleri Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel ile de sıkı görüşmeler yapan Biden şimdi 77 yaşında.  Barak Obama’nın yardımcılığını da yapan  ve her kriz anında Türkiye’ye gönderilen Biden

Biden’ın da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve 8 ay önce yapılmış bir konuşma olduğu deklare edilen “Türkiye’de muhalefeti örgütleyerek Erdoğan’ı indirmek istiyoruz” diyebilen pervasız bir Türkiye ve Erdoğan düşmanı.

Biden artık yaşlı.

Dolayısıyle ülkeyi yardımcısı Kamala Harris yönetecek. 

Kamala Harris ise tescilli Türk düşmanı.

Meclise sunduğu soykırım tasarısı Trump’dan dönmüştü.

Her ne kadar Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu “İlişkilerimiz değişmez. Devlet ilişkileri sabahtan akşama değişmez” de se de  Türkiye ve Erdoğan kabinesi müteyakkız olmak zorunda.

Barak Obama zamanında Türkiye’ye karşı kurulan kumpasların bir kat fazlası Kamala Harris’in yönettiği sistem tarafından Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışacaktır.

Seçimden önce  “Trump’mı Biden mi?” diye fikrimi soranlara “Trump kazansın isterim” demiştim.

Çünkü

Trump ile bir çok meseleyi görüşmüş, bazılarını çözmüş bazıları hakkında da belli bir noktada müzakere ediyor idik.

En azından Trump Türkiye’ye “sömürge ülke” muamelesi yapmaktan vazgeçmişti.

Şimdi;

Biden ve Kamala Harris ile mücadeleye yeniden başlayacak gibi görünüyoruz. Çünkü bu şahsiyetler ABD’nin Türkiye’ye eski bakışını temsil ediyorlar.

Türkiye’yi yine zor günler beklemektedir.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*