Dünya artık dünkü Dünya değil

Yazılar içinde tarafından yazıldı

Dünyanın nüfusunun 4.02 milyarının çevrimiçi olduğu ve yüzde 36’sının akıllı telefon kullandığı bir çağda dijital teknolojiler, kitlelerin yaratıcı içeriklere erişimini, sanat deneyimlerini yaratma ve paylaşma şekillerini değiştiriyor.
Dijitalleşme yaşamımızın her parçasına yayıldıkça, kültür kurumları da sanatı daha ulaşılabilir kılmak, ilgi uyandırmak ve teknolojiye dayalı bir yaşama geçişe ayak uydurmak için teknolojiye daha fazla yöneliyor.
Teknoloji işbirlikleri, kültür kurumları için dijital becerilere, veriye, donanıma, yazılıma, finansmana ve yeni çalışma yöntemlerine erişim sağlayabiliyor.
Earnst and Young’ın araştırmasına göre, yaratıcı ve kültürel endüstriler dijital ekonomiye dünya çapında 200 milyar dolar katkıda bulunuyor.
Yaratıcı ve kültürel endüstrilerle işbirlikleri sayesinde, teknoloji sektörü de yeni kitlelere erişimi sağlayacak yaratıcı zihinlere ve içeriklere ulaşma şansı elde ediyor.
Yukarıdaki bilgiler Uluslar arası bir şirketin dünya üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları.
Yani
Dünya dünkü dünya değil.
Siyasetçiden yöneticisine, eğitimcisinden geliştirme uzmanına sorumlu olan, ülkesine katkı sağlamak isteyen herkes bu bulguları gözardı etmeden gelecek nesilleri şekillendirecek kararları alırken daha dikkatli olmalı…
İnsanların manevi dünyasını şekillendirmeye çalışan başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere sözü dinlenen tarikat şeyhleri dahil herkes insanlara gerçekleri anlatmalı ve onları istismar etmek yerine artık denizin bittiğinin farkına vararak takkesini önüne koyup yaptıkları hatalardan dönmelidir.
İnsanları kandırmak yerine
*Özür dileyerek öze dönüşü
*Peygamberin örnek hayatını doğru anlatarak
*İnsan olmanın erdeminin farkına vararak
*Erdemin en yüce değer olduğunu, Hazreti Adem’den bu yana bütün Dinlerin amacının “İyi insanı yetiştirmek” olduğunu anlatarak
Önce kendi nefislerinde
Sonra çevrelerinde Allah’a layıkkul, Peygamberime layık ümmet olmayı tavsiye etmelidirler.
Yoksa;
Hesap günü var ve Kur’an-ı Kerimin haber verdiğine göre o hesap günü çok şediddir.
Benden söylemesi
Ben sadece Tebliğ vazifemi yapıyorum.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*