Mutlu gece

Yazılar içinde tarafından yazıldı

Süper lig’de oynadığı ilk dört maçına bakınca Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi için yetersiz olduğunu yazmıştık.
Tranzon mağlubiyetiyle lig arasına giren Galatasaray, aranın ardından lig lideri Kasımpaşamaçında 4 gol bulan Galatasaray bir anlamda Şampiyonlar Ligi maçının provasını da yaptı.
Teknik direktör Fatih Terim kadrolar açıklandığında sürprizlerini yapmıştı.
Donk’u stopere çeken ve Serdar ile dengeli oynatan Fatih Terim sağ bekte de Kasımpaşa maçının süper oyuncusu Linnes’i tercih etti.
Orta sahada Belhanda’yı “belki satabiliriz” diye düşündüğü için oynattığını düşündüğüm Fatih Terim Belhanda’ya yer açabilmek için Emre’yi sağa attı maalesef Emre bütün iyiniyetine rağmen yeter derecede faydalı olamadı. Eğer Belhanda olmasa Emre oyun kurucu oynasa bana göre daha iyi olurdu
Ama;
Galatasaray Lokomotif karşısında takım olarak iyi oynadı. Sadece Belhanda sırıttı.
Herkes Galatasaray’a santrafor arıyor.
Bence Eren en iyi maçını oynadı. Frikikten muhteşem bir de gol attı. Eren Lokomotif maçında “duvar olmak”, “defansa yardım etmek”, “rakibin oyun kurmasını engellemek” gibi bir santrafordan beklenen herşeyi yaptı. Golü de her futbolcunun atabileceği bir gol değil.
Fatih Terim onu alkışlatmak için olsa gerektir ki oyundan aldı.
Belhanda’ya niye bu kadar tahammül ettiğini merak ediyorum.
Gecenin kilidini açan Rodrigues attığı golle yıldızlaştı. Golden başka iki sutunun birisini kaleci çıkardı birisi aut’a gitti. Fatih Terim onu da alkışlatmak istediği için olsa gerek maç biterken dışarı aldı.
Sonradan girenler dahil Galatasaray’da herkes görevini yaptı. Belhanda sırıttı. Muslera tecrübesini gösterdi.
Şampiyonlar Ligi’ kura çekimlerinde birinci torbadan gelen Lokomotif 4. torbadan çekime katılan Galatasaray’dan 3 gol yedi.
İkinci ve üçüncü torbalardan gelen takımlar berabere kaldı.
Bu sonuçlar Galatasaray’ın grup lideri olmasını sağladı ancak Eksikler var. Kadro 21 kişi ama Fatih Terim faktörü takımı öne atıyor. Defansta oynayan Donk’un sarı kart veya kırmızı kart göreceğini umarken Badoo oyun dışı kaldı.
Sonraki maç Porto. O maçta iyi bir Selçuk’a çok ihtiyacımız var. Portekiz’den puan veya puanlar alarak dönersek Galatasaray’ın gruptan çıkması hatta lider olarak çıkması sürpriz olmaz
Bana göre bu grubun en zor takımı Porto.
Lokomotif’le Moskova’da oynanacak maç Aralık ayında buzdan bir zeminde oynanacak.
Galatasaray Moskova’ya gitmeden gruptan çıkmayı veya lider olarak çıkmayı garantilemelidir.
Güzel gece ve zafer için Teşekkürler Galatasaray

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*