Dugin Ankara’da

Yazılar içinde tarafından yazıldı

Putin’in danışmanlığını yapmış Aleksandr Dugin, Rus derin devletinin önemli ideologlarından biri. Adı “Strajejist “ olarak yazılsa da bir zamanlar resmi danışmandı,

15 Temmuz’dan iki gün önce Ankara’ya geldi. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedi. Görüştürülmedi. Bunu Külliye’nin özel kalemi mi yoksa şu an tutuklu bulunan ve Silahlı Kuvvetler’den atılan Cumhurbaşkanlığı yaverlerimi? Sağladı bilinmiyor.

15 Temmuz’dan bir gün önce MİT ile görüşen hatta görüşmeöncesi 2 saat bekletildiği anlatılan Dugin’in söyledilerini bilmiyoruz. Ama eğer darbe girişimini haber verdiyse akla gelen o dur ki; inandırıcı bulunmadı ki; ertesi gün pilotlardan birinin MİT’e gelmesiyle ve verdiği bilgiyle MİT darbe girişiminden haberdar oldu.

Belki

Bir gün önce Dugin ciddiye alınsa ve hemen üzerine yoğunlaşılsa darbe girişiminden önce haberimiz olacaktı.

Bu nedenle Ankara-Moskova ilişkilerinin geleceğini kestirmek için yakından tanınması gereken biri…

Dugin dün bir daha Ankaradaydı.

Ak Parti Grup Toplantısına katıldı.

Bombalanan Meclis bölümlerini gezdi

Ardından Gazetecilerin önüne çıktı.

“Sayın Putin’in en önemli mesajı Türkiye’ye stratejik ortaklık teklif ediyor ve dostluk elini uzatıyor. Bunu zaten herkes biliyor. Stratejik ortaklığın anlamı nedir? Bunu uzman kişiler ve entellektüel kesimin araştırması lazım.” deyiverdi

Türkiye’nin Stratejik ortak olan “ ABD tarafından Feto marifetiyle bölünme ve parçalanma tehlikesi geçirdiğini, Türkiye parlamentosunu, TBMM’yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil kesinlikle” diyerek tarizle Türkiye’nin NATO değil Rusya ile işbirliği içinde olmasını klişeleştirdi.

Dugin, “Yaptığımız çalışmalar sonucu, Sayın Erdoğan cesur bir şekilde Sayın Putin’le telefonla görüştü. İkili ilişkilerin düzelmesinde çok önemli rol oynayan ‘özür dileme’ konusundaki çalışmalardan sonra, biz anladık ki FETÖ bir girişimde bulunacak ve bunu ABD adına yapacak.” dedi.

“FETÖ’nün dışındaki güçlerin kimler olduğunun” sorulması üzerine, Dugin, “ABD ve Batı’dan diretilen bir siyaset var. Erdoğan, bağımsız siyaset yürüttüğü ve güçlü bir Türkiye için adımlar attığı süre boyunca; Türkiye’deki yapılanma, ABD taraftarlığı bu süreci daha da keskin bir şekilde kıskaca sokacak, Türkiye-Rusya ilişkilerine karşı çıkacak.” diyerek baştan beri bizim olayları tahlil ederken söylediklerimizi teyid etti.

Evet !

Hedef Türkiye devleti nezdinde başeğmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dı.

Ben bu hedeften vazgeçildiğini düşünmüyorum.

Onun için Cumhurbaşkanı sıkı korunmalı diyoruz.

Hele hele Irak ve Suriye meselelerinde Cumhurbaşkanımızın tekliflerini mecburen kabul etmek zorunda kalan ABD’nin bundan sonra hangi hain planla karşımıza çıkacağını düşünmeli ve oluşturacağımız gözlemlerle ABD oyunlarını bozmalıyız.

 

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*