Trump’dan bir şok daha…

Yazılar içinde tarafından yazıldı

Dün gece bir şok yaşadık.
ABD Başkanı Donald Trump, ‘Yakın zamanda Suriye’den çekileceğiz. Biraz da başkaları ilgilensin” dedi.
Bu bir
Yine Trump “Burada bulunmamızın nedeni İŞİD di.Başka bir nedeni yoktu. Bittiğine göre buraada bulunmamızın sebebi yok”. diyor
Bu da iki
Trump, ABD’nin Ortadoğu’da 7 trilyon dolar harcadığını belirtti.Bu da başka bir taraf meselede…
Şimdi Meseleye şöyle bakalım.
Türkiye önce Cerablus sonra da Afrin’de muhteşem bir iş başardı. Kendi silahlarıyla kendi programını uyguladı. Gittiği yere adalet götüren ecdadı gibi Cerablus ve Afrin’de ABD’nin Rakka’da yaptığından çok farklı sonuçlar elde etti.
Nato müttefiki olduğumuzu beyan ederek “Teröristle işbirliği yapma” diyen Türkiye Irak ile yaptığı anlaşmalar, Suriye topraklarındaki terör odaklarına yaptığı operasyonlar ABD’nin ve diğerlerinin yani ehli salibin bütün planları bozdu.
Bir gün önce Trump Suuadi Arabistan veliaht prensi ile konuştu ve ona İran’a karşı daha çok insiyaktif almaları gerektiğini söyledi. Aynı gün Fransa Başkanı Macron ile görüştü ve ve ona da Suriye üzerinde daha çok sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Bu arada Macron’un baştan beri Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalara da atıf yaparak işbirliği yaptığı PKK YPG’ye destek istedi.
Macron gecikmedi.
Hemen Türkiye’nin arananlar listesinde bulunan Salih Müslim’in de çatısı altında faaliyet gösterdiği TEV-DEM’in Eş Başkanı Aysa Abdullah’ın da aralarında bulunduğu bir heyeti Elysee Sarayı’nda kabul etti. Macron yaptığı açıklamada ise terör örgütü YPG’ye destek garantisi verdiklerini belirtti.
Bu notları kayda alın ve düşünün
ABD neden böyle bir karar aldı ve bunu neden bugün açıkladı?
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Trump’ın açıklamalarına dair bilgilerinin olmadığı” açıklamasını yaptı. Nauert, Trump’ın ‘Suriye’den çok yakında çekileceğiz’ açıklamasıyla ilgili de “Açıklamayı görmedim” dedi. Bu da meselenin diğer tarafı… Bu olay ABD Başkanı ile ABD derin devletinin arasının bayağı açık olduğu görülüyor.
Twitter hesabı ile Dışişleri Bakanını görevden alan irade kafasının çok karışık olduğunu bu eylemiyle de ortaya koydu.
İstifa etmek, istifa ettirilmek veya görevden alınmak gibi riskleri içinde barındıran Trump gerçekten Suriye’den çekilir mi?
Bir kere terör örgütleriyle işbirliği yapan onlara 5000 tır silah veren bir yapı 7 trilyon dolar harcadığını söylediği böyle bir operasyondan bu kadar kolay vazgeçmez. Afrin’de hazırlığı yapılan tüneller ve yeraltı yaşam alanları hazırlıklar, teknik cihazlar kısa sürede vazgeçilecek bir yatırım değil.
Ama; İşbirliği yaptığı terör örgütüyle ilişkisi artık balçıkla sıvanamıyor.
Bir başka gerçek ABD artık kürtlerle yola devam edemeyeceğinin farkına vardı.Bir amerikan gazetecinin yazdığı gibi kürtleri sattı.
ABD’nin PKK’nın Sincar’ı terketmesi gerektiği yolundaki açıklamayı da kayda aldık.
Satışın en iyi işareti de bu…
Bana göre daha zor günler bizi bekliyor.
Bundan sonra daha çok Macron’un sesini duyacağız. Sarayında Salih Müslim’i törenle karşılayan Macron bundan sonra daha çok sahne alacak. Özellikle Ab üyeliği üzerinden Türkiye’yi kamçılamaya çalışacak.
Bütün bunlar CIA’nın raflarda kalmış taktikleri…
Onların da güncellenme ihtiyacı var.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

*